Свет Огледи - Fortunately wrong's - Fortunately wrong

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Има френд - има проблем! :D

Публикувано от Elfinora в Свет Огледи · 7/5/2017 00:02:36
Tags: фейсбукприятелфрендпроблемПризнавам, че понякога твърде много ми бие на очи, когато много хора споделят често едни и същи неща, но по - скоро ме дразни, ако са от сензационен характер - шега с цените на черешите, с наркотизираната лютеница, нов селски лаф от някое риалити, клюка за някакви хора, пореден неграмотен циганин се мъчи да говори... Такива публикации безспорно ме губят като аудитория още на деня. И въпреки това не трия френдове за такива временни глупости. Обикновено им минава до два-три дни и си намират някаква нова еуфорична насоченост после.

Четох по - рано днес една такава дребна работа за приятелите У Фейсбук в един иначе приятен за мен сайт и какво се оказа?!


Вече си аут ако:


1. Си твърде ентусиазиран родител
2. Споделяш бизнес интересите си
3. Имаш нужда да споделиш, но не всичко
4. Се тагваш някъде си
5. Харесваш се и си скромен едновременно
6. Си суетен
7. Публикуваш текстове на любими парчета
8. Споделяш политическите си възгледи
9. Синхронизираш си Туитъра с Фейса
10. Тагваш някой на снимка, на която му няма безценната мутра

Един вид, почти всички май са мега дразнители според тая писмена храна. Така излиза.

Да видим сега как става тая работа, хем да висите в масовката, хем да хленчите кой какво публикувал. На фона на "най - невинните", бих казала даже модерни статуси "Стига с тая политика" и "Не ме интересуват децата ви", човек (това ще да съм аз, нищо, че си личи, че съм друг разред и семейство) се натъква и на целенасочени текстове, обясняващи колко дразнещо е поведението на френдовете във
Фейсбук с цели номерирани списъци какво на някой си не му харесва. Ми за да ви понася тоя някой си във френдлиста си, ще се наложи не само да се промените напълно, но и да прикривате настоящите си интереси, вероятно.

1. Дразнело ги (множественото число се надявам да не е провокирано от общ фейсбук профил), че френдове показвали всяка стъпка на децата си. Е, и? Ти си се дразни, "брат" (това все пак отдавна е обръщение и за господа, и за дами), а хората пак си се интересуват на този етап само от децата си. Вероятно защото си ги обичат, ама сега заради тебе ще си изтрият профилите, за да не вземеш да си спреш сведенията за тях или не дай си Боже най - лошото - да ги ънфренднеш. Освен това, ако въпросните са ти истински приятели, не вярвам да е взаимно, щом не споделяш радостта им да бъдат родители. За теб може би това са някакви си хора, но за някой друг това са важни за него личности, чиито вълнения и преживявания разбира и уважава. И определено е по - приемливо и градивно един човек да се вълнува от детето си, отколкото да споделя напълно безпочвената си нетърпимост към околните. Голяма част от тези, бръщолевещи за децата си хора, до скоро са били от онези, чиито публикации щеше да боготвориш, но интересите се променят с времето, така че на този етап и на тях им е през ... дали ги разбираш или харесваш. Това е. Трий ги и сприятели някой дърт пияница без семейство - ще си четеш само публикации без деца.

2. Дразнело ги, ако хората промотират нещо чрез личния си профил. Не може с профил, страница трябва. Добре де, съгласна съм, че трябва страница. Трябва специална страница да имат хората, само за да не се подразниш, че искат лично да си споделят това, което са направили, например. Със сигурност ще си изтровиш нервите, ако споделят, че тази седмица има намаление в магазина им, или рисуват картини, или са издали новата си песен, книга... Всичко това е ужасно дразнещо и да предлагат на хората да им харесват заниманията, само защото се занимават с тях, си е върхът на дразнещото поведение. Разприятели ги и тия и на тяхно място си добави само безработни, лентяи и бездарници! Ще има да си четеш вицове и материали като твоя по цял ден. Няма и да чуеш повече за оферти и продажби.

3. Дразнело ги, когато хората пишат "умишлено неясни статуси", за да привличат внимание, или да получат помощ и подкрепа от приятелите си. И понеже баш ти не знаеш за какво става дума, за това точно заради тебе трябва да си напишат в подробности, че преживяват нещо неприятно или унизително и очакват някой от реалните им приятели да бутне едно рамо. Не съм наясно как и защо това е нещо чак толкова пък дразнещо, но със сигурност мога да кажа, че не са разчитали точно на твоето внимание и благоразположение в този момент. Знаели са, че някои хора просто се скатават винаги, когато могат да откликнат в труден момент. Така че, аут и такива. Добави си на тяхно място от онези, които никога не ги интересува никакво приятелство и са тотално недискретни. Дотолкова дори да нямат проблем да си споделят в подробности, че да се излагат постоянно и да въвличат в излагациите си и приятелите си.

4. На никой не му пукало кой къде е пил кафе и за това е дразнещо, ако хората се отбелязват на разни места. Много бъркаш, "брат"! Ако на никой не му пукаше, фейсбук нямаше да е любимото място за клюкарене и следене на бивши гаджета. Но и на този твой проблем се намира лесно решение. Има си хора, които никой никога не ги знае къде са и дори е за предпочитане. Те ще са напълно подходящи за твоя френдлист.

5. Фалшивата скромност, демонстрирана чрез самохвалебствени статуси (или обратното да беше - самохвалковски статуси, а фалшиво... абе обърках се, защото то нищо фалшиво няма реално в статусите). Има посочен специален пример: „Понякога ми се иска да не съм 90-60-90 и поразително красива. Тогава щях да мога да ходя по улиците съвсем необезпокоявана.“
Та тва също било дразнещо. Как няма да е, като акълът не може да ти побере как може човек да се хвали и да проявява скромност. Е, в случая не го прави. И изобщо не става ясно къде е скромността тука. Но е съвсем ясно какъв ти е проблем
ът. Дразнело те, че някой е искрен по отношение на високата си самооценка?! Има достатъчно заместители и на тези. Пълно е с хора, които само се преструват, че не се харесват, а също и с хора, които са си откровено грозни и потъват в земята от ужас само при мисълта да споделят мисли за визията си. Добави ги и тях и тогава наистина ще разбереш какво е дразнещо приятелство, когато ти се шегуваш за нещо, а някой непременно е убеден, че му се подиграваш. Или когато някой е толкова обсебен от срам да се покаже, че ще ти виси във френдлиста без никога да разбереш, че това е профил на реална личност. Самохвалковците и хората с готини пропорции ги дай насам - мен не ме дразнят дори и грам. :)

6. Дразнели и селфитата. Е хубава работа... Ми не е като едно време, да се снима само с лентови апарати и да няма почти никакъв шанс да успееш да се самоснимаш сполучливо на всякаква светлина, но и тогава много хора са искали, така че не мрежата е "виновна" за популярността на селфитата, а технологиите, които позволяват всичко това. И даже си е много голям позитив, че желаещите си се гласят и снимат сами, вместо да си тормозят близките и гаджетата за по
добни капризи. Живи и здрави да са създателите на технологиите, които отърваха света от постоянното "снимай ме". Казвам ти, трий ги и си добавяй само такива, които са се снимали само без да искат, или такива без никакви снимки! Това ще ти разреши проблемите с дразнението!

7. Дразнели постнатите текстове на песни, извадени от контекста. И то не за друго, а защото не настройвали на музикална вълна. Не били хората от Марс, знаели как да си слушат музика, ако искали. Бе може и да не падаш от небето, ама надали. Когато някой публикува текст на песен, посланието му е да го проетеш като цитат конкретно публикуваното и ако можеш, да го интерпретираш. Когато някой има предвид музика, просто поства музиката. У лево и тия с текстовете и вместо тях добави от онези, които са чули толкова хубава музика, че никакъв текст не може да ги впечатли или да ги накара да го асоциират с житейска ситуация и философия, или изобщо да го асимилират. Например онази жена, дето пееше "Кенлий" едно време, няма никаква опасност някога да публикува извадка от текст на песен, била тя и хубава и ще бъде прекрасно допълнение към френдлиста ти.

8. Дразнели и политическите мнения. Така де, дразнещо си е. Не бива и да помислят хората да си споделят политическите възгледи, ако не им се плаща за това. Хубаво, ма по - горе беше разяснено, че и това, за което им се плаща е дразнещо да го споделят. То почти не останаха нормални неща за споделяне. Като не може детето, с което са по цял ден, не може работата им, не може себе си, не може снимките им, не може настроенията им, ако са свързани с текст на песен, не може частично проблеми, сега пък не може и политиката да нищят, че да не те дразнят... Според мен вече си си за лечение с диазепам, ама все пак има отново по - безвредно решение. Триеш ги тия и добавяш ония, които никога не споменават политиката и дори си мислят, че тя е занимание за скучни стари хора, които не разбират нещата от живота. Изобщо, знае ли някой кой е министър на културата, направо го блокирай!

9. Синхронизацията с Туитър била дразнеща само защото просто публикациите не си пасвали. Ще съсипят тия хора цялата идея на горките мрежи, като омешват така неестетично техния велик замисъл. Не може от това - в онова! Трий ги тия, нищо не зацепват! Добави си само хора, които строго спазват форматите и то толкова изкъсо, че за тях не си същия човек в Туитър! :)

10. Дразнещо било и да са добавили някой на снимка, на която го няма. Нееее, няма никакво значение, че са се надявали по една или друга причина точно той да оцени снимката или съдържанието й. За това не само заслужават да са изхвърлени, но и намразени даже! Е тия вече щом ще ги мразиш, няма начин да предложа подходящи заместители, ама то няма и да ти трябват, като си добавиш всички самотници, мързели, без самочувствие и несуетни, без позиция и неоценяващи текстовете на музиката, непоказващи се персони. Ще си ти е предостатъчно спокойно с тях и никога няма да се дразниш толкова, че да намразиш френдовете си. Гледам, в списъка с дразнещи не фигурират проповедниците, ясновидците, обсесивните, престъпниците, наркоманите, алкохолиците, проститутките... Те са си поносими, на фона на ентусиазираните майки и объркалите Фейсбук с Туитър.

Честно, не знам какво им има на някои хора, ама това, което мен ме дразни е това преиграване и тоя малоумен драматизъм около Фейсбук профилите на хората. Всичко преобладаващо там е съвсем човешко. Понякога може би невъзпитано, необмислено, смешно, жалко, неприемливо, натрапчиво и т.н, но все още човешко. Що се отнася до мен, аз по всички 10 критерии изглежда невъзможно да дразня във Фейсбук автора на работата, тъй като не практикувам нито едно от посочените от него като "дразнещи" занимания, но ако се дразнех от същите неща, то направо си представих как трябва да си изтрия всичките реални приятели и кой знае още колко непознати трябва да ме вбесяват вече. Зае*и! :D

*Приемете всичките ми извинения за разни липсващи апострофи, главни букви и изобщо изискващи усилията на дясната ми ръка правописни луксове! :
D
Скромността краси човека, а тълпата не се състои от красиви хора

Публикувано от Elfinora в Свет Огледи · 3/1/2017 21:12:10
Tags: скромносткрасота

Кореспонденция из гражданската война срещу пушачите

Публикувано от Elfinora в Свет Огледи · 21/12/2016 19:01:15
Tags: пушачпушеневреден

На kletamaikabalgariq й омръзна да е проста и бедна и си народи хипстъри

Публикувано от Elfinora в Свет Огледи · 29/11/2016 14:58:50
Tags: хипстърбългария

Най - тъпите онлайн подходи към жена

Публикувано от Elfinora в Свет Огледи · 25/11/2016 12:44:02
Tags: женаонлайнсвалки
Напред
Ако искате заповядайте и на новата ми кирлива страница във Facebook, като вземете предвид, че гостоприемството е сред най - слабите ми страни:
По Месеци
Назад към съдържанието | Назад към главното меню